Çağrı Açma – Arıza Tespit – Sorunun Çözümü

16-05-2018 17:20

 

 

Enterprise (Kurumsal) Dell ürünleri için Çağrı Açma – Arıza Tespit – Sorunun Çözümü ve Çağrı kapanma süreçleri :

 

ARIZA KAYDI AÇMA 


Sisteminizde bir sorun yaşadığınızda aşağıda belirtilen yöntemlerden birini kullanarak Dell teknik destek ekibine ulaşarak çağrı açabilirsiniz: 
1. Telefon: Kritik ve acil destek gerektiği durumlarda ilk ve tek yöntem olarak telefonla çağrı merkezini aramak önerilmektedir. Ürünlerin garanti servis seviyesi doğrultusunda aşağıdaki telefon numaralarını arayarak irtibata geçebillirsiniz. Basic: 0212 371 90 54 (mesai saatleri) 


2.ProSupport/Pro Support Plus: 0212 371 90 55 (7X24) 2. Dell SupportAssist – Sistemleri izleme ve hata oluştuğunda , Dell teknik destek ekibine otomatik olarak çağrı oluşturmaya yarayan bir yazılımdır (ProSupport/ProSupportPlus garanti kapsamında olan ürünler için geçerli) . SupportAssist ile ilgili daha fazla bilgi almak için bize buradan ulaşabilirsiniz. 
**ProSupportPlus garanti kapsamında ki ürünler için sıfırdan kurulum servisimiz mevcut

 


3. Online Çağrı Oluşturma –service tag numarası, iletişim bilgileri ve sorunun kısa tanımını yaparak çağrınızı online olarak ,2-3 dak içinde açabilirsiniz. 
***Bu yöntemle açılan çağrılara mesai saatleri içerisinde destek sağlanmaktadır.

 


Çağrı durumunu takip etmek için tıklayın

 


4. Sosyal Medya Üzerinden Çağrı Açma- Sosyal medyanın hayatımızın içinde yerinin artmasıyla Dell kullanıcılarına bu kanallar üzerinden de çağrı açma imkanı sağlıyoruz.

 


@DellDestekPRO Twitter hesabımıza Teknik Destek Taleplerinizi veya sorularınızı DM (Direkt Mesaj) Üzerinden İleterek, mesai saatleri içerisinde destek alabilirsiniz;

 

Dell EMC Destek Forumuna sorunuzu yazarak mesai saatleri içerisinde bize ulaşabilirsiniz

 


5.Dell TechDirect – Self-servis Portalı üzerinden çağrı açabilir, açık olan çağrılarınızın durumunu takip edebilir, parça siparişinde bulunabilir, ürün teknik bilgi kaynaklarımızdan yararlanabilirsiniz. TechDirect Kayıt ve Kullanım Kılavuzu için tıklayın . TechDirect ile ilgili sorularınız için bize buradan ulaşabilirsiniz.


ARIZA TESPİT 
1- Uzaktan 
2- Yerinde Arıza Tespiti
3- Dell Online Self Dispatch Sistemi ile arıza tespiti
4- Dell SupportAssist ile arıza tespiti 



Arıza durumunda sonra arızanın ne olduğunun tespiti bir kaç farklı yol ile gerçekleşmektedir.


Uzaktan arıza tespiti: Arızanızla ilgili olarak bir Dell teknik destek uzmanı telefon, mail ve gerekirse sisteminize uzaktan bağlanarak arıza tespiti yapar.


Yerinde arıza tespiti (ek olarak satın alınan bir hizmettir): Arıza durumunu Dell’e bildirmeniz ardından sahip olduğunuz SLA’e göre bir teknik destek uzmanı yerinde arıza tespit çalışması yapar. Dell


TechDirect Dispatch: Dell eğitim ve sertifikasyon süreci sonrasında, arıza tespiti yetkinliğinin kullanıcıya verilmesiyle arıza tespitini kendi yapan kullanıcı gerekli olduğu durumda doğrudan parça talep edebilir.


Dell SupportAssist - Sistemin otomatik çağrı açması: Bir arıza durumunda sistem otomatik olarak gerekli rapor ve dosyaları otomatik olarak Dell teknik ekibine iletir. Arıza raporlarını inceleyen yapan teknik ekip uzmanı, sonraki adımlar için kullanıcıyla irtibata geçer.

 


ÇAĞRININ KAPANMASI


Arızanın tespit edilmesinden sonra uzmanlarımız sorunların önemli bir kısmını uzaktan çözmektedirler. Parça değişimini gerektiren donanımsal bir arıza durumunda ise ürününüzün servis seviyesine göre belirlenen sürede parça değişikliği yapılacaktır.


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.